Markteffect

Onderwijs

Marktonderzoek binnen de dynamische onderwijswereld

De onderwijssector is een dynamische, snel veranderende wereld. Markteffect is gespecialiseerd in het uitvoeren van onderzoek voor de onderwijssector. Markteffect werkt voor ongeveer 80% van alle bekostigde instellingen in het tertiair onderwijs. Zo is Markteffect uitvoerder van de jaarlijkse mbo-, hbo- en wo-imagomonitor. Daarnaast voert Markteffect jaarlijks tientallen onderzoeken uit naar studiekeuzegedrag onder scholieren en overige stakeholders. 

Onderzoeksvraagstukken

Met behulp van marktonderzoek helpt Markteffect onderwijsinstellingen bij het vormen van beleid voor diverse stakeholdersgroepen zoals (potentiële) studenten, ouders, decanen/mentoren en het werkveld. De maatschappij stelt immers steeds meer wensen en eisen aan de inhoud van opleidingen en de werkwijze van onderwijsinstellingen. Hierdoor is het aangaan van een dialoog met diverse groepen belangrijk om te monitoren of de communicatie en werkwijze van uw instelling effect sorteert.

In samenwerking met onderwijsinstellingen

Markteffect voerde in 2014, 2015 en 2016 in samenwerking met diverse onderwijsinstellingen onder andere de volgende onderwijsonderzoeken uit:
 

Wilt u een rapport bestellen? Door op de onderzoeken te klikken komt u op een pagina terecht met meer informatie. 


Enkele voorbeelden van onderzoeken die Markteffect voor de onderwijssector uitvoert

Naast bovengenoemde onderzoeken voert Markteffect ook maatwerkonderzoeken uit. Onderstaand overzicht is een overzicht van de meest voorkomende onderzoeken die Markteffect voor haar klanten mag uitvoeren. 
 


Kunnen wij u ergens mee helpen?

Voor meer informatie over onderzoek binnen de onderwijssector, de werkwijze van Markteffect of overige vragen, kunt u telefonisch contact opnemen via , een e-mail sturen naar vraag@markteffect.nl of een bericht achterlaten via het contactformulier.

Onderwijs

Nationale Studiekeuze Onderzoek 2017

Het Nationale Studiekeuze Onderzoek is een periodiek onderzoek dat marktonderzoeksbureau Markteffect tweejaarlijks uitvoert. Het...

Onderwijs Werkveld Imagomonitor

Inzicht in de houding van het werkveld t.a.v. uw onderwijsinstelling Onderwijsinstellingen vragen Markteffect regelmatig om...

Open Dagen Monitor 2016-2017

Beoordeling van open dagen door potentiële studenten Open Dagen Monitor Najaar 2016 (eerste editie)   Uit...

Heeft u vragen of wenst u meer informatie?

Help mij kiezen of Neem vrijblijvend contact op