Markteffect

Schriftelijk onderzoek

Voor sommige onderzoeken nog steeds de beste optie

Dit krijgt u van ons:

  • Schriftelijk enquête ter plaatse afnemen of op het gemak thuis
  • Bij uitstek nuttig voor klanttevredenheidsonderzoeken (onder ouderen)
  • Gebruik van self mailers: A4 formulier dat opgevouwen antwoordenveloppe wordt

Schriftelijk onderzoek klinkt als verleden tijd. Het tegendeel is echter waar. Waar bij sommige onderzoeken online veldwerk de meest geschikte methode van dataverzameling is, is dat bij andere onderzoeken nog steeds de schriftelijke afname. Denkt u maar eens aan een zorginstelling waarvan de gemiddelde leeftijd van de patiënten 70 jaar is. Schriftelijk onderzoek wordt met name ingezet voor klanttevredenheidsonderzoeken.

Schriftelijk onderzoek is een vorm van kwantitatief onderzoek.

Schriftelijk = makkelijk

Een voordeel van schriftelijk onderzoek is dat de respondent de vragenlijst ter plekke in kan vullen of mee kan nemen naar huis. Een methode die Markteffect veel gebruikt is schriftelijk onderzoek door middel van een self mailer. Een self mailer is een A4 formulier met rilranden dat gevouwen meteen een antwoordenveloppe is. Op deze manier kan de respondent in een handomdraai (zonder portokosten) deelnemen aan het onderzoek. De formulieren komen vervolgens bij Markteffect binnen waar ze verwerkt worden in het datacentrum. Wanneer er sprake is van grote hoeveelheden enquêtes, kan er gebruik gemaakt worden van een speciale scanner die de gegeven antwoorden in kan lezen en automatisch wegschuift in het databestand.

Privacy

Deelname aan een schriftelijk onderzoek is volledig anoniem. Contactgegevens zullen nimmer worden doorgespeeld aan derden zonder expliciete toestemming van de respondent. Onderzoeksresultaten worden dan ook niet gekoppeld aan de contactgegevens van de respondent.

Voor wie?

Markteffect gebruikt schriftelijk veldwerk indien deze methode het meest geschikt is voor uw doelgroep. Markteffect adviseert u graag welke methode het beste bij uw onderzoek past.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Voor meer informatie over schriftelijk onderzoek, de werkwijze van Markteffect of overige vragen, kunt u telefonisch contact opnemen via , een e-mail sturen naar vraag@markteffect.nl of een bericht achterlaten via het contactformulier.

 

Heeft u vragen of wenst u meer informatie?

Help mij kiezen of Neem vrijblijvend contact op