Eerste editie van Het Onderwijscongres zeer geslaagd!

31 mei 2019

Onderstaand artikel heeft betrekking op het Onderwijs Congres 2019. Benieuwd naar meer informatie over dit event? Neem contact op met Davy Zwegers, Onderwijs Client Consultant.

Op 16 mei 2019 vond na maandenlange voorbereidingen eindelijk de eerste editie van Het Onderwijscongres plaats in het Philips Stadion te Eindhoven. In totaal waren ruim 300 Nederlandse onderwijsprofessionals te gast van alle onderwijsniveaus.

Nationale en internationale sprekers

De gasten hebben zich onder leiding van dagvoorzitter Daphne Lammers laten inspireren door nationale en internationale topsprekers, zoals Nederlandse oud-politici (Jan Peter Balkenende en Jet Bussemaker), de voormalig Amerikaans Minister van Onderwijs (Arne Duncan), diverse professionals uit zowel het onderwijs als daarbuiten (Jelle Jolles, Paul Kirschner, Aart Bontekoning en Toon Gerbrands) en diverse onderwijsinstellingen die hun best practices presenteerden. De unieke locatie het Philips Stadion bood ruimte tot creativiteit, interactie en team spirit in een sfeervolle omgeving!

Gedurende het congres stond het hoofdthema Onderwijs is een teamprestatie! centraal, dat door middel van vijf verschillende subthema’s werd ondersteund. Dit waren:

  • Arbeidsmarkt & Samenwerking
  • Innovatie
  • De juiste studiekeuze
  • Onderwijs op maat
  • Marketing & Communicatie

Eén van de unieke krachten van Het Onderwijscongres was dat de gehele onderwijsketen bij elkaar werd gebracht, van voortgezet onderwijs tot universiteit. Na een heuse warming up van voormalig bokskampioen Arnold Vanderlyde vond er een plenaire discussie plaats, waar oud-politici Jan Peter Balkenende en Jet Bussemaker in gesprek gingen met vier bestuursvoorzitters van Nederlandse onderwijsinstellingen. Zij bespraken een aantal actuele thema’s in en rondom het onderwijs.

Vervolgens had men de keuze om twee break-out sessies te bezoeken, waarna hoogleraar onderwijspsychologie Paul Kirschner met een inspirerende key-note het publiek meenam waar we mee bezig zijn, namelijk het opleiden voor banen die (nog) niet bestaan. Hierna volgde een derde break out sessie, waarna Arne Duncan via een Skype verbinding vertelde over het Amerikaanse onderwijssysteem en de tips die hij had voor Nederlands. Tot slot tekende Rudy van Beurden met een leuke wrap up voor het slotakkoord van het congres.

Het Onderwijscongres werd georganiseerd door onderzoeksbureau Markteffect. Wij zijn alle bezoekers, partners en leveranciers bijzonder dankbaar voor hun bijdrage. De tweede editie van het congres staat inmiddels ook al gepland: op 28 mei 2020. We zien u volgend jaar graag terug!

Bekijk hier alle foto’s van Het Onderwijscongres.

Naar het overzicht

Bekijk ook

Wilt u meer weten? Hier vindt u nog enkele relevante nieuwsartikelen. Zo mist u niks meer van wat speelt in uw branche.

Terug naar het overzicht

Jaarlijkse imago- en effectonderzoek MBO Raad

Mix van online en fysieke ondersteuning bij studiekeuze een blijvertje

Stimulering (persoonlijke) ontwikkeling door werkgever zorgt voor hoger werkgeluk

Volwassenen maken zich zorgen om huidige generatie jongeren