Markteffect

Doelgroeponderzoek

Inzicht in de wensen en behoeften van uw doelgroep

Dit krijgt u van ons:

  • Offerte binnen 24 uur - Snelle doorlooptijd
  • Vragenlijst op maat en totale ontzorging
  • Onderzoeksspecialist op gebied van Doelgroep en Markt segmentatie
  • Biedt inzicht in de (potentiële) doelgroep en bijbehorende markt

Een doelgroeponderzoek is onmisbaar wanneer u een nieuwe dienst of een nieuw product op de markt wil gaan zetten. Wie is nu de doelgroep waarop u zich dient te richten? En welke wensen en behoeften heeft deze doelgroep. Hoe zorgt u dat u deze doelgroep effectief raakt? Allerlei vragen waarmee Markteffect u verder kan helpen!

Soorten doelgroeponderzoek

Een greep uit de doelgroep onderzoeken die Markteffect voor u kan uitvoeren:

 

  • Behoefteonderzoek: toegespitst op de behoeften van uw al bestaande doelgroep of juist bruikbaar wanneer u meer wilt weten over een potentiële doelgroep. De volgende vragen staan bij dit onderzoek centraal:  is de doelgroep geïnteresseerd in uw product of dienst? Aan welke wensen en eisen moet het volgens hen voldoen? Wie zijn uw grootste concurrenten? Hoe kunt u uw doelgroep het beste bereiken? Wat vinden zij een acceptabele prijs voor uw product of dienst?
  • Klanttevredenheidsonderzoek: onderzoek naar de tevredenheid van uw huidige doelgroep. Vragen die centraal staan zijn: hoe tevreden is uw doelgroep? Hoe loyaal zijn ze? Waar liggen de verbeterpunten? Zitten er verschillen in de tevredenheid van de doelgroep en de verwachtingen van uw medewerkers?
  • Medewerkerstevredenheidsonderzoek: dit marktonderzoek naar de doelgroep kan vergeleken worden met het klanttevredenheidsonderzoek, met het verschil dat in deze analyse de medewerkers centraal staan.
  • Naamsbekendheidonderzoek: onderzoek naar de bekendheid van uw organisatie onder uw doelgroep. Vragen die centraal staan: Is uw doelgroep bekend met de naam van de organisatie? Hoe staat het met de inhoudelijke bekendheid? Is de doelgroep ook bekend met uw concurrentie?

Heeft u zelf een idee of voorstel?

Natuurlijk zijn bovenstaande voorbeelden slechts een beperkte indicatie van de doelgroeponderzoeken die Markteffect voor u kan uitvoeren. Heeft u een specifieke vraag waarvan u zich afvraagt of deze kan worden beantwoord door onderzoek naar de doelgroep te doen? Neem dan eens contact met ons op. Dankzij de ervaring en het grote specialisme dat Markteffect in huis heeft kunnen wij ook voor u een professionele onderzoeksopzet maken.

Wat voor rapportage kunt u verwachten?

Markteffect heeft zich ten doel gesteld om te allen tijde een uitgebreid rapport te leveren dat niet enkel bestaat uit harde cijfers, maar tevens een handleiding is om uw organisatie naar het volgende niveau te helpen. U ontvangt heldere adviezen en aanbevelingen en weet precies waar uw verbeterpunten zullen liggen. Tevens kunnen wij voor u een continue meting doen, waardoor u ook kunt testen of uw veranderingen effect hebben.

Meer weten?

Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op tenemen. Mail ons op het e-mailadres info@markteffect.nl, bel naar Edgar de Beule of Boj Nefkens via telefoonnummer .

Edgar de Beule - Consultant

Edgar
de Beule

Consultant
Boj Nefkens - Consultant

Boj
Nefkens

Research Consultant
Welk marktonderzoek heb ik nodig?
Help mij kiezen
Of
Stel Uw Vraag

Heeft u vragen of wenst u meer informatie?

Help mij kiezen of Neem vrijblijvend contact op