Markteffect

Overige onderzoeksoorten

Voor al uw vragen is er een onderzoek!

Dit krijgt u van ons:

  • Offerte binnen 24 uur - Snelle doorlooptijd
  • Vragenlijst op maat en totale ontzorging
  • Inzichtelijke resultaten d.m.v. kwalitatief hoogwaardige rapportages

Markteffect biedt een breed scala aan onderzoeken aan. Deze onderzoeken zijn vaak niet onder één naam weer te geven. Denk hierbij aan het uitvoeren van onderzoek naar eventuele kansen in de markt (nieuwe producten of diensten), het testen van ideeën of een optimale positionering van uw organisatie, product of dienst.

Door middel van een specifiek onderzoek, voor u op maat gemaakt, bent u in staat om gedegen in te spelen op de wensen en behoeften van uw doelgroep.

Soorten onderzoek

Het uitvoeren van een marktonderzoek wordt vaak gebruikt om de haalbaarheid van een nieuw product, concept of idee te toetsen. Daarnaast geeft het een onderbouwing om de complete marketingmix optimaal in te zetten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Wensen- en behoefteonderzoek;
  • Koopmotievenonderzoek;
  • Prijsonderzoek;
  • Mediagedrag;
  • Haalbaarheidsonderzoek;
  • Positioneringsonderzoek;
  • Productonderzoek.

Methoden overige onderzoekssoorten

Afhankelijk van uw doelgroep bepalen we samen op welke manier Markteffect het onderzoek zal uitvoeren. De methode van veldwerk is voor een groot deel afhankelijk van uw stakeholders. Het onderzoek kan zowel kwalitatief als kwantitatief plaatsvinden. Kwalitatief onderzoek geeft inzicht in de achterliggende beweegredenen en motieven en is uitermate geschikt om producten en ideeën kwalitatief te toetsen in de ontwikkelingsfase of probleemanalyse. Kwantitatief onderzoek is meer geschikt als representatieve onderbouwing.

Voor wie?

Markteffect voert dergelijke onderzoeken uit voor de meest uiteenlopende vraagstukken. Dit ontwikkelen we samen met u op maat. Deze onderzoeken voert Markteffect uit voor zowel consumentenorganisaties als bedrijven die business-to-business opereren.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Voor meer informatie over marktonderzoek, de werkwijze van Markteffect of overige vragen, kunt u telefonisch contact opnemen via , een e-mail sturen naar vraag@markteffect.nl of een bericht achterlaten via het contactformulier.

 

Edgar de Beule - Consultant

Edgar
de Beule

Consultant
Jill Schalken - Onderzoeksspecialist

Jill
Schalken

Onderzoeksspecialist
Welk marktonderzoek heb ik nodig?
Help mij kiezen
Of
Stel Uw Vraag

Heeft u vragen of wenst u meer informatie?

Help mij kiezen of Neem vrijblijvend contact op