Markteffect

Over Marktonderzoek

Algemene informatie over ons vak

Marktonderzoek is het verzamelen, vastleggen en analyseren van gegevens die betrekking hebben op problemen of gewenste inzichten binnen organisaties. Markteffect is van mening dat marktonderzoek hierbij niet stopt. Immers, een heldere interpretatie samen met u is essentieel voor een juiste toepassing van de onderzoeksresultaten.

Methoden van marktonderzoek

Er zijn verschillende methoden om de gewenste informatie te vergaren. Deze methoden zijn onder te verdelen in kwalitatief onderzoek en kwantitatief onderzoek.

Kwalitatief onderzoek

Kwalitatief onderzoek wordt ingezet wanneer inzicht verkregen dient te worden in de achterliggende argumenten en gedachtegangen van een bepaalde doelgroep. De uitkomst van kwalitatief marktonderzoek is dan ook niet gebaseerd op harde cijfers en percentages. De uitkomst wordt kwalitatief dankzij de gegeven toelichtingen en reacties. Kwalitatief onderzoek vindt voornamelijk plaats in de vorm van groepsdiscussies of diepte-interviews.

Kwantitatief onderzoek

Kwantitatief onderzoek wordt meestal ingezet wanneer klanten behoefte hebben aan betrouwbare en kwantitatieve inzichten onder grote doelgroepen. Het gaat hier bijvoorbeeld om een online vragenlijst onder een bepaalde doelgroep.  

Soorten onderzoeken

Verschillende soorten marktonderzoek zijn:

Waarom marktonderzoek voor uw organisatie?

Marktonderzoek is een uitstekend middel om aan belangrijke informatie te komen als basis voor een doelgerichte marktbewerking. Met marktonderzoek wordt onder andere inzicht verkregen in de wensen en behoeften van de klantengroep. Daarnaast toetst het onderzoek de tevredenheid van de klanten en kan het een beeld geven van de omvang van uw klantengroep. Tevens kan marktonderzoek worden ingezet voor het verkrijgen van inzicht in uw imago, naamsbekendheid of goede positionering van een product en/of dienst. 

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Voor meer informatie over marktonderzoek, de werkwijze van Markteffect of overige vragen, kunt u telefonisch contact opnemen via , een e-mail sturen naar vraag@markteffect.nl of een bericht achterlaten via het contactformulier.

Edgar de Beule - Consultant

Edgar
de Beule

Consultant
Boj Nefkens - Consultant

Boj
Nefkens

Research Consultant
Welk marktonderzoek heb ik nodig?
Help mij kiezen
Of
Stel Uw Vraag

Heeft u vragen of wenst u meer informatie?

Help mij kiezen of Neem vrijblijvend contact op