Leven Lang Ontwikkelen Werkgevers Monitor

Een onderzoek naar de behoeften van werkgevers als het gaat om leven lang ontwikkelen en de samenwerking met onderwijsinstellingen.
Leven Lang Ontwikkelen is een speerpunt van  Nederland. Het arbeidsfit houden van individuen om een relevante bijdrage te leveren op de arbeidsmarkt is hierin van groot belang als gevolg van technologische ontwikkelingen, verandering van sectoren en grote tekorten in bepaalde sectoren. Ook werkgevers dragen hierin een steentje bij in het op, bij en omscholen van hun personeel. In de Markteffect Leven Lang Ontwikkelen Werkgevers Monitor brengen we de behoeften van werkgevers op het vlak van Leven Lang Ontwikkelen en hun vraag aan de onderwijsmarkt in kaart.

Onderzoek naar de behoeften van het werkveld ten aanzien van Leven Lang Ontwikkelen

  • Onderwijsinstellingen doen hun uiterste best om te voldoen aan hun maatschappelijke taak en relevante opleidingen op te zetten en aan te bieden aan individuen en bedrijven. Wat die behoeften zijn wordt onderzocht in deze monitor.
  • Het onderzoek richt zich op meer dan 2.000 besluitvormers en beïnvloede personen in het veld van Leven Lang Ontwikkelen. Deze tweejaarlijkse monitor biedt niet alleen inzicht in de customer journey van LLO-besluitvormers, maar verkent eveneens hun verlangens en vereisten voor toekomstig onderwijs, zowel qua inhoud als in termen van samenwerking. Het doeltreffend bereiken van besluitvormers in het bedrijfsleven met de juiste boodschap, gepaste product en dienst en samenwerkingsmogelijkheden, is van belang voor onderwijsinstellingen die succesvol willen zijn als aanbieders van Leven Lang Ontwikkelen-initiatieven.
  • Deze inzichten zijn van onschatbare waarde bij het aangaan van de uitdagingen waarmee onderwijsinstellingen te maken hebben, met specifieke aandacht voor de huidige en gewenste structuur van opleidingen, en de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en organisaties die hun werknemers willen bijscholen, omscholen of versterken. Op basis van deze vraag naar informatie heeft Markteffect overlegd met opdrachtgevers en eigen onderwijspartners, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van dit onderzoek.

Wat levert een deelname aan het Leven Lang Ontwikkelen Werkgevers Monitor op?

  1. Inzicht in het werkfit houden van medewerkers en de positie van de organisatie in de arbeidsmarkt;
  2. Praktisch toepasbare visuele rapportage inclusief conclusies en aanbevelingen;

Momenteel is Markteffect bezig met plannen om de nieuwe editie uit te voeren in 2023-2024. Heeft u interesse in een deelname of bent u benieuwd hoe Markteffect u met behulp van dit onderzoek verder kan helpen? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Leon <span>Geboers</span>

Leon Geboers

Client Consultant

Benieuwd wat wij voor uw onderwijsinstelling en vraagstuk kunnen betekenen?