Ad Likeability model

Het Ad Likeability model wordt gebruikt bij het evalueren of pre-testen van tv- of radiocampagnes of andere creaties. Het model brengt in kaart of de ontwikkelde communicatie uiting de juiste boodschap overbrengt en of de doelgroep het bijvoorbeeld als duidelijk, begrijpelijk en aantrekkelijk ervaart en of er een match is met jouw merk. Door een ontwikkelde campagne te toetsen met het Ad Likeability model kun je een aantal belangrijke valkuilen voorkomen en tevens optimaliseren, zodat deze het hoogst mogelijke effect kan behalen.

Het Ad Likeability model is tot stand gekomen uit een combinatie van wetenschappelijk onderzoek en onze jarenlange ervaring op het gebied van campagne onderzoek. Daarbij hebben we in de afgelopen jaren een benchmark rondom het Ad Likeability model gecreëerd, waardoor nauwkeurig bepaald kan worden of jouw campagne goed zal scoren of gescoord heeft. Dit maakt het model een relevante tool, die helpt bij het versterken van de relatie met jouw doelgroep en het behalen van optimale resultaten.

Het model wordt veelal ingezet bij een campagne effectmeting en een campagne pre-test.

Wij werken met

laptop-analytics-2

Benchmark gecreëerd waardoor jouw resultaten waarde krijgen

checklist

Direct inzicht in positieve- en verbeterpunten van de campagne

rapportage-1

Overzichtelijke en verdiepende rapportages

Waarom het Ad Likeability model?

Raken jouw ideeën voor een tv- of radiocommercial de juiste snaar en wordt het begrepen door jouw doelgroep? Wordt de juiste boodschap overgebracht? Vindt je doelgroep dit soort commercials leuk, grappig of juist interessant? Het Ad Likeability model laat zien of de campagne die je voor ogen hebt een succes zal zijn. Om onderbouwd jouw commercial te laten pre-testen of beoordelen, is het goed om dit te doen op de aspecten die leiden tot een hoog effect. Uit onderzoek blijkt namelijk dat tot wel de helft van het effect van jouw campagne bepaald wordt door de 'Ad-Liking'. Het Ad Likeability model zorgt ervoor dat jouw campagne scoort op deze aspecten.

Hieronder zie je het model met de aspecten waarop beoordeeld wordt en mogelijke vraagpunten die geschikt zijn voor de beoordeling van jouw campagne:

 

Ad Likeability Model Markteffect

Afbeelding 1: Het Ad Likeability model. Bekijk hier het model online.

Omdat deze methodiek al bij vele onderzoeken is toegepast, is er inmiddels een benchmark opgebouwd waarmee jouw resultaten kunnen worden vergeleken. Aan de hand van de resultaten kunnen we dus voorspellen of een campagne het goed, of juist minder goed zal doen.

Bekijk bijvoorbeeld deze pagina's:

Typen onderzoek

Ben je op zoek naar strategische inzichten op basis van marktonderzoek? Of wil je ondervinden hoe onderzoek bijdraagt aan het (nog) succesvoller maken van jouw …

Meer info

Onderzoeksmethoden

Benieuwd welke methoden er zijn om jouw onderzoeksvraag te beantwoorden? Dan zit je hier goed. Bekijk hier het overzicht van al onze onderzoeksmethoden.

Meer info

Campagne effectmeting

Hoe effectief zijn jouw (marketing) campagnes? Als je te maken hebt met marketing- en communicatiebudgetten kan je je ongetwijfeld af en toe afvragen wat de optimale in…

Meer info

Campagne pre-test

Een campagne pre-test is van grote waarde om op voorhand te bepalen of de insteek van een campagne de juiste snaar zal raken bij jouw doelgroep. Zal de doelgroep de boods…

Meer info

Alle branches

Markteffect is expert in meer dan 7 branches. Wat de onderzoeksvraag ook is, wij kunnen je erbij helpen. Met onze ruime ervaring in verschillende werkvelden kunnen we gep…

Meer info

Ontmoet ons team

Ontmoet ons enthousiaste team van specialisten, die voor je klaarstaan om jouw onderzoek tot een succes te maken! Door scherp en kritisch mee te denken vanaf de start van…

Meer info

Vergelijkbare cases

Om een goed beeld te geven hoe marktonderzoek in de praktijk werkt en wat het onderaan de streep oplevert, hebben wij enkele mooie cases uitgewerkt. Het kan natuurlijk voorkomen dat je sommige vraagstukken herkent, omdat je deze bijvoorbeeld binnen de eigen organisatie ook bent tegengekomen.

Behoefteonderzoek: GoodLife Foods

Naamsbekendheid- & imago-onderzoek:
Copar-Italiano

Usage & Attitude onderzoek:
Jos Poell

<p>Patrick <span>Evers</span></p>

Patrick Evers

Client Consultant