Over Markteffect

Markteffect is een full-service marktonderzoeksbureau, gespecialiseerd in meer dan zeven verschillende onderzoeksgebieden. Ons onderzoeksteam bestaat uit 75 onderzoeksspecialisten. Markteffect beschikt daarnaast over een eigen veldwerkteam, dat bestaat uit ruim 100 medewerkers met verschillende nationaliteiten. Ons kantoor is gevestigd in het centrum van Eindhoven.

Markteffect is samen met DirectResearch onderdeel van The Relevance Group. The Relevance Group bestaat uit meerdere internationale bureaus met elk eigen specialisaties op het gebied van marktonderzoek, data science, marketing technology en AI. Meerdere bureaus die uit hetzelfde hout gesneden zijn, hetzelfde DNA hebben en ook hetzelfde doel nastreven: inhoudelijk het allerbeste product leveren. Op deze pagina lees je meer over de partnership.

Award winning bureau

De teams van Markteffect en zusteronderneming DirectResearch zetten zich elke dag in om voor haar opdrachtgevers het optimale onderzoekstraject in te zetten. Van het achterhalen van het probleem, tot het inzetten van de juiste onderzoeksmethode en de oplevering van de resultaten en het advies. Alles om de opdrachtgever verder te kunnen helpen met strategische vraagstukken. Dat harde werken is de laatste jaren al meerdere malen beloond door verschillende vakprijzen.

FD Gazellen Award
Markteffect is met meer dan 70 enthousiaste en gemotiveerde medewerkers in 15 jaar tijd uitgegroeid tot een top 5-speler binnen de Nederlandse markt. Het toonaangevende onderzoeksbureau heeft vanwege de snelle en stabiele groei al tien keer een FD Gazellen Award gewonnen in de jaren 2012, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 en 2023. Lees hier meer over Markteffect als FD Gazelle.

Emerce 100 bureau
Markteffect is als hoogst scorende opgenomen in de Emerce 100. De Emerce 100 is een jaarlijkse uitgave van de 100 organisaties met het beste imago in hun eigen categorie. Markteffect heeft vijf sterren ontvangen in de categorie Analytics Bureau. Lees hier meer over Markteffect als Emerce 100 bureau winnaar.

Top250 Groeibedrijven
Daarnaast is Markteffect in 2020, 2021 en 2022 opgenomen in de Top 250 Groeibedrijven van Nederland. Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en nlgroeit stellen deze lijst van snelgroeiende bedrijven ieder jaar samen. De bedrijven in deze lijst hadden in de drie voorgaande jaren een jaarlijkse groei van minstens twintig procent in omzet en/of werknemers, minimaal tien werknemers en een omzet van minstens vijf miljoen euro.

Marktonderzoeksbureau van het jaar
Ook is Markteffect door de vakjury van haar branchevereniging Data & Insights Network (voorheen MOA) uitgeroepen tot beste Marketing Research & Analytics Bureau 2020! Deze award is voor onderzoeksbureaus erg prestigieus en het winnen ervan wordt gezien als een grote eer. Lees hier meer over Markteffect als marktonderzoeksbureau van het jaar.

Werkwijze

Markteffect is oplossingsgericht, ondernemend, innovatief, expert en servicegericht in elk onderzoek dat we uitvoeren. Volgens ons is elk onderzoek uniek, waardoor we ons telkens weer volledig inleven in elke onderzoeksvraag. In het onderzoeksproces stellen we het doel van onze opdrachtgevers centraal. Zo helpen we snel, gericht en relevant met het zetten van de volgende stap.

Onderzoeksgebieden

In ons vijftienjarig bestaan hebben we veel ervaring opgedaan in het uitvoeren van alle typen marktonderzoek. We hebben ons ontwikkeld tot specialist op zeven gebieden: consumentenonderzoek, B2B-onderzoek, zorg, FMCG, leisure, onderwijs en sportmarketing.                               

Markteffect: onze klanten benaderen als goede vrienden

Markteffect behoort tot de vijf grootste onderzoeksbureaus van Nederland en is een speler van formaat op het gebied van marktonderzoek. Dit is dankzij het uitstekende werk van het Markteffect-team, de tevreden klanten én de filosofie van beide oprichters, Hesam Fahimi en Edgar de Beule: een klant is als een goede vriend en zo benaderen wij hen ook.

Lees hier meer over in het artikel dat werd gepubliceerd in De Ondernemer.

“Als een opdrachtgever op bezoek komt, is het fijn om te zien dat iedereen even groet of een praatje maakt. Uit interesse, net zoals je zou doen als er thuis vrienden over de vloer komen.”
Hesam Fahimi, Operationeel directeur en mede-oprichter Markteffect

“Onze missie is organisaties nog succesvoller te maken met strategisch advies gebaseerd op marktonderzoek. Wij zijn een oplossingsgerichte en ondernemende partner voor onze opdrachtgevers.”
Edgar de Beule, algemeen directeur en mede-oprichter van Markteffect

Kwaliteitskeurmerken

Het toonaangevende onderzoeksbureau met meer dan 70 enthousiaste en gemotiveerde medewerkers is in 15 jaar tijd uitgegroeid tot een top 5-speler binnen de Nederlandse markt. Markteffect heeft vanwege de snelle en stabiele groei de FD Gazellen Award gewonnen in 2012, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 en 2023. 

Daarnaast staat Markteffect in de Top 250 Groeibedrijven van Nederland. Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en nlgroeit stelden deze lijst van snelgroeiende bedrijven samen. Deze lijst bestaat uit Nederlandse bedrijven die de meeste groei hebben laten zien in de periode van 2015 tot en met 2019. De bedrijven in deze lijst hadden een jaarlijkse groei van minstens twintig procent in omzet en/of werknemers, minimaal tien werknemers en een omzet van minstens vijf miljoen euro. 

Ook is Markteffect door de vakjury van haar branchevereniging MOA uitgeroepen tot beste Marketing Research & Analytics Bureau 2020! Deze award is voor onderzoeksbureaus erg prestigieus en het winnen ervan wordt gezien als een grote eer.

Sponsoring Markteffect

Markteffect heeft door de jaren heen verschillende sponsor- en partnerships opgebouwd op zowel zakelijk als maatschappelijk gebied. Omdat wij maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan, hebben wij diverse partnerships met onder andere onderwijsinstellingen en met jonge ondernemers.

PSV

Markteffect heeft een groot aantal raakvlakken met PSV. Sportmarketing is bij zowel PSV als Markteffect een ontzettend belangrijke factor. Bij beide organisaties heerst een topsportmentaliteit.  Markteffect is al sinds 2012 verbonden aan PSV als Official Supplier en medio 2018 is Markteffect gepromoveerd binnen de Sponsorpiramide. PSV en Markteffect hebben in 2021 hun langdurige samenwerking nogmaals verlengd, waarbij Markteffect alle onderzoeken voor PSV uitvoert.

Bovendien heeft Markteffect sinds 2021 een eigen skybox bij PSV, namelijk de ME Captains Lounge. In deze skybox ontvangen we elke wedstrijd zo’n 25 gasten, waarmee we samen een hapje eten en vervolgens gezamenlijk een wedstrijd van PSV kijken. We vinden het belangrijk om op informele en laagdrempelige wijze in contact te staan met onze opdrachtgevers en relaties en nodigen hen dan ook geregeld uit voor een bezoek aan een wedstrijd.

Sponsorship Markteffect PSV

 

Fontys

Markteffect vindt het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Daarom zijn wij al sinds jaar en dag partner van Fontys. Dat heeft overigens een leuke historie, aangezien beide CEO’s (Edgar de Beule en Hesam Fahimi) beide afgestudeerd zijn op de Fontys te Eindhoven en samen met een van hun toenmalige docenten (Maarten van Nieuwland) het bedrijf Markteffect hebben opgericht.

Samen met Fontys organiseren wij diverse activiteiten en evenementen om het onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Enkele voorbeelden:

  • Fontys Best Business;
  • Geert Timmers Award;
  • Gastcolleges verzorgd door medewerkers van Markteffect;
  • Praktijkopdrachten voor studenten;
  • Diverse meeloop- en afstudeerstagiaires van Fontys bij Markteffect;
  • Alumni events;
  • Het leveren van onderzoeken en datasets waar studenten mee kunnen werken.

Sinds 2019 is Markteffect Partner in Education van Fontys. Iets waar we heel trots op zijn en wat we ook zeker koesteren.

Partnership Markteffect Fontys

 

Het Nederlandse Rugby Team & Rugbyteam The Elephants

Rugby is een sport waarbij respect voor de scheidsrechter, de tegenstander en de medespelers een belangrijke rol inneemt. Rugby is hiermee wereldwijd voor veel mensen de ultieme teamsport. Vanuit deze gedeelde waarden is Markteffect sponsor van de Eindhovense Rugbyclub The Elephants en het nationale Nederlandse Rugby Team. Hesam Fahimi, oprichter en CEO van Markteffect, is een oud international van het Nederlandse rugby team. Ook hier komen topsport en Markteffect elkaar weer tegen.

Markteffect sponsorship Rugby

 

Jong Ondernemerschap

Markteffect hecht veel waarde aan het stimuleren van (jong) ondernemerschap. Om deze reden worden er maandelijks presentaties gegeven op onderwijsinstellingen. Daarnaast steunt Markteffect financieel en met personele inspanning initiatieven die bijdragen tot ontplooiing van het ondernemerschap. Een voorbeeld hiervan is de Fontys Best Business, waar jonge studenten hun businessplan mogen pitchen aan ondernemers.

Maatschappelijke sponsoring

Markteffect ondersteunt regelmatig goede doelen. Zo doneren we geldbedragen aan goede doelen in plaats van relatiegeschenken voor kerst. Daarnaast heeft Markteffect een goede doelen budget waarmee charitatieve instellingen korting krijgen op onderzoek. Wanneer deze korting aan het einde van het jaar niet is gebruikt, zal dit ook geschonken worden aan een goed doel. Ook steunt Markteffect diverse lokale activiteiten.

Bekijk ook

Markteffect kennisbank Markteffect in het nieuws Ons team Doelgroeppanels 

Markteffect Emerce 100 Markteffect 10x FD Gazelle Top 250 Groeibedrijven 2021

80

Flexibele Veldmedewerkers

75

Fulltime Onderzoeksspecialisten