Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Een onderzoek naar de wensen en behoeften van werknemers, werkzoekenden en werkgevers met betrekking tot het thema leven lang ontwikkelen.
Het thema Leven Lang Ontwikkelen (LLO) heeft maatschappelijk veel impact en de belangen zijn groot. Voor een duurzame arbeidsmarkt en om maatschappelijke problemen te kunnen blijven oplossen is het belangrijk dat individuen, teams en organisaties zich blijven ontwikkelen. De overheid, onderwijsinstellingen en bedrijven geven hier een impuls aan middels het beschikbaar stellen van middelen in geld en tijd, maar zijn vaak nog zoekende naar de juiste invulling en strategie. Het begrijpen van de doelgroepen en hun (opleidings)behoeften is van groot belang. Lees er hier meer over.

Werkend Nederland

Zowel huidige werknemers als werkzoekenden moeten de mogelijkheid hebben om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen om werkfit te blijven en met veel plezier en deskundigheid op de arbeidsmarkt actief te blijven. Het thema Leven Lang Ontwikkelen staat hierbij centraal en neemt een belangrijke positie in binnen het onderwijs. Door het onderzoeken van de wensen en behoeften van deze groep kan het opleidingsaanbod blijvend worden aangepast naar gelang de specifieke  behoeften van werkende individuen en werkzoekenden. 

Werkgevers

Het bijhouden van kennis en vaardigheden, en het blijven investeren in de ontwikkeling van werknemers, is onmisbaar op de agenda voor werkgevers die aantrekkelijk willen blijven. Het nationale streven naar Leven Lang Ontwikkelen wordt actief ondersteund door zowel de overheid als het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap in Nederland. Onderwijsinstellingen streven ernaar individuen te helpen hun werkvaardigheden up-to-date te houden. De onderwijsmarkt is volop in beweging, zowel bekostigde als niet-bekostigde onderwijsinstellingen proberen de grote leervraag op te lossen en bij te sturen op basis van een alsmaar sneller veranderende context. Hierdoor is het van belang om dicht tegen het werkveld aan te staan en signalen omtrent leerbehoeften van werkgevers en medewerkers in sectoren tijdig te onderzoeken. Ook is het belangrijk om de LLO positie van een onderwijsinstelling te monitoren middels imago onderzoek. Hierbij helpt Markteffect al jaren middels maatwerk- en monitor onderzoek.

Markteffect onderwijs monitoren

In samenwerking met tientallen onderwijsinstellingen voert Markteffect jaarlijks onderzoek uit naar de wijze waarop werknemers, werkend Nederland en werkgevers nieuwe kennis en vaardigheden opdoen en de ontwikkeling van de behoeften van werkgevers als het gaat om het aannemen van nieuw personeel, bijscholing, opscholing en omscholing van huidig personeel.

 Leven Lang Ontwikkelen Monitor Werkend Nederland

 Leven Lang Ontwikkelen Werkgevers Monitor

Privacy en beveiligingsrichtlijnen

Markteffect is in het bezit van ISO certificering en werkt volgens de richtlijnen van de AVG. Daarnaast wordt er gewerkt naar de richtlijnen en standaarden van de branchevereniging. Data van studiekiezers, studenten en andere doelgroepen is hierdoor in goede handen.

Leon <span>Geboers</span>

Leon Geboers

Client Consultant

Benieuwd wat wij voor uw onderwijsinstelling en vraagstuk kunnen betekenen?