Expert in marktonderzoek in de zorg

De zorg is in meerdere opzichten een snel veranderende sector. Nadat Covid-19 in 2020 de wereld in haar greep nam, is de druk op de zorg gigantisch gestegen. De rol van de overheid en de zorgverzekeraars wordt ook steeds groter. Een gevolg is de druk om de kwaliteit en beleving van de zorg inzichtelijk te maken. Daarnaast is er sprake van een steeds meer concurrerend werkveld waardoor ook de positionering van zorgaanbieders van groot belang is. 

Markteffect voert al jaren op grote schaal onderzoek uit in de zorgsector. Zo heeft Markteffect de juiste kennis en ervaring opgedaan om iedere onderzoeksvraag te kunnen beantwoorden. De experts van Markteffect helpen u dan ook graag verder.

Wij werken met

Marktonderzoek voor de zorg branche

Gezien de marktomstandigheden, de werkdruk en de macro-economische ontwikkelingen is het essentieel dat onderzoek in de zorg wordt uitgevoerd door ervaren onderzoekers die begrijpen hoe deze markt in elkaar zit. Zo is bijvoorbeeld de juiste vraagstelling relevant, is het erg belangrijk om rekening te houden met de verschillende doelgroepen en is het goed om te beseffen dat mensen niet voor hun plezier zorgbehoevend zijn. Het deelnemen aan het onderzoek is voor patiënten en cliënten dan ook niet altijd iets waar men om staat te springen. Tóch is deelname aan deze onderzoeken juist van groot belang, omdat op deze manier de kwaliteit van zorg kan worden verbeterd.

Markteffect voert al jarenlang onderzoek uit in deze sector en weet dus op welke manieren onderzoek onder patiënten en cliënten het beste aangepakt kan worden. De onderzoeksspecialisten van Markteffect hebben ruime ervaring met onderzoek voor onder andere diagnostische centra, thuiszorginstellingen, ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. We gaan graag met u in gesprek over de juiste oplossing bij uw onderzoeksvraag.

pijlen-svg-2

Markteffect kent de markt, de doelgroepen en het speelveld

zorg-1

We werken met en voor diagnostische centra, thuiszorginstellingen, ziekenhuizen en huisartsenpraktijken

checklist

Veel mogelijkheden tot maatwerk

Een aantal van onze zorg onderzoeken

Patiënt- en Cliënttevredenheidsonderzoek:

Hoe tevreden zijn de klanten, patiënten of cliënten van uw ziekenhuis, thuiszorginstelling, huisartsenpost of diagnostisch centrum? Wat gaat er goed en welke aspecten dienen verbeterd te worden om een betere zorgbeleving aan te kunnen bieden? Het tevredenheidsonderzoek van Markteffect geeft u de antwoorden. 

Tevredenheidsonderzoek

Naamsbekendheidonderzoek:

Is uw zorginstelling voldoende bekend bij uw doelgroep en op welke manier kunt u uw doelgroepen op de beste manier bereiken? En weet u wat uw naamsbekendheid in vergelijking met de belangrijkste andere zorgaanbieders in uw regio is? Het naamsbekendheidonderzoek helpt u aan de juiste inzichten.

Naamsbekendheidonderzoek

Imago-onderzoek:

Wat is het imago van uw zorginstelling onder de relevante doelgroepen en sluit deze ook aan bij hun wensen en behoeften? Hierbij kan enerzijds worden gedacht aan de primaire doelgroepen, zoals de (potentiële) cliënten en patiënten, maar ook aan secundaire doelgroepen zoals ouders en verzorgers, inwoners uit het werkgebied en verwijzers (zoals bijvoorbeeld huisartsen). Meer informatie over het imago-onderzoek?

Imago-onderzoek

Behoefteonderzoek:

Welke wensen en behoeften leven er onder uw doelgroepen en is er behoefte aan (nieuwe) producten of diensten? Hoe kijkt de doelgroep of het werkgebied bijvoorbeeld tegen nieuwe innovaties of een nieuwe vestiging van een zorgaanbieder? Een behoefteonderzoek geeft u de juiste inzichten over de behoefte van uw doelgroep.

Behoefteonderzoek

Vergelijkbare cases

Om een goed beeld te geven hoe marktonderzoek in de praktijk werkt en wat het u onderaan de streep oplevert, hebben wij enkele mooie cases voor u uitgewerkt. Het kan natuurlijk voorkomen dat u sommige vraagstukken herkent, omdat u deze bijvoorbeeld binnen uw eigen organisatie ook bent tegengekomen.

KNGF:
Impact van de assistentiehonden

Doelgroeponderzoek:
Only for Men

Behoefteonderzoek:
SAAM Thuisbegeleiding

Gemeente onderzoek: Ooststellingwerf

<p>Tim <span>Knaapen</span></p>

Tim Knaapen

Client Consultant

Zorg: Bereken de prijs voor uw onderzoek.