Potentiële studenten en studiekiezers

Potentiële studenten die een keuze gaan maken, studenten die na de start wisselen van opleiding en potentiële studenten die niet starten of zich afmelden voor de start van de opleiding.
Markteffect is expert in het uitvoeren van onderzoek in de verschillende fases van de student-journey. Regelmatig worden er onderzoeken uitgevoerd naar diverse doelgroepen binnen de student journey, zoals nieuwe studenten afkomstig van het voortgezet onderwijs, studenten met een achtergrond in andere mbo-, hbo- of wo-opleidingen en studenten die na aanmelding en inschrijving niet aan de opleiding beginnen. Lees hier meer over deze doelgroepen en hoe Markteffect uw onderwijsinstelling verder kan helpen.

 

Potentiële studenten:

Potentiële studenten van de middelbare school bevinden zich op een kruispunt van mogelijkheden en beslissingen. Ze staan aan het begin van hun onderwijstraject en voor de uitdagende taak om een passende richting voor hun toekomst te kiezen. Deze fase omvat het verkennen van diverse studieopties, het onderzoeken van interesses en het beoordelen van hun sterke punten. Maar hoe oriënteren zij zich op een opleiding en welke bronnen gebruiken zij voor informatievoorziening? Deze doelgroep biedt waardevolle inzichten en een frisse perspectief voor uw onderwijsinstelling, waarmee u kunt onderzoeken hoe zij het proces ervaren en welke mogelijke verbeteringen er mogelijk zijn.

Eerstejaarsstudenten (instromers):

De beslissing van studenten die een studiekeuze maken is niet alleen een sleutel tot instroom, maar ook een brug naar persoonlijke ontwikkeling. Het proces van een studie kiezen stelt studenten in staat hun interesses, vaardigheden en doelen te verkennen en te verfijnen. Nieuwe studenten, ook wel instromers genoemd, vormen de levensaders van onderwijsinstellingen. Het uitvoeren van onderzoek zorgt voor inzicht in de ervaringen van het studiekeuzeproces van eerstejaarsstudenten en welke verbeterpunten er zijn voor het nieuwe wervingsjaar van uw onderwijsinstelling.

Afmelders:  

Het onderzoeken van potentiële studenten die zich aangemeld (en ingeschreven) hebben, maar niet starten met de opleiding, ook wel afmeldersonderzoek genoemd, is van grote waarde voor onderwijsinstellingen. Het biedt inzicht in de redenen achter hun beslissing om de studie voortijdig te verlaten, wat kan leiden tot verbeteringen in het onderwijsaanbod. Door de ervaringen en feedback van afmelders te analyseren, kan een onderwijsinstelling de kans grijpen om de leerervaring te verfijnen, eventuele struikelblokken aan te pakken en een omgeving te creëren die studenten aanmoedigt om te blijven. Klik hier voor meer informatie over het afmeldersonderzoek.

Bekijk het Afmeldersonderzoek

Uitvallers:

Het onderzoeken van studieverlaters, ook wel uitvallersonderzoek genoemd, is van grote waarde voor onderwijsinstellingen. Een onderzoek hiernaar biedt inzicht in de redenen achter hun beslissing om de studie voortijdig te stoppen, wat kan leiden tot inzichten waarmee uitval in de toekomst kan worden voorkomen. Door de ervaringen en feedback van uitvallers te analyseren, kan een onderwijsinstelling de kans grijpen om de leerervaring te verfijnen, eventuele struikelblokken aan te pakken en een omgeving te creëren die studenten ondersteund als zij vastlopen.

Markteffect onderwijs monitoren

In samenwerking met tientallen onderwijsinstellingen voert Markteffect jaarlijks onderzoek uit naar de wijze waarop studenten zich oriënteren, welke factoren daarin een rol spelen, en hoe de naamsbekendheid en het imago van mbo-, hbo- en wo-onderwijsinstellingen worden ervaren. Kijk bij de monitoren voor meer informatie en/of om deel te nemen.

 Nationaal Studiekeuze Onderzoek

 Imago-monitor

Privacy en beveiligingsrichtlijnen

Markteffect is in het bezit van ISO certificering en werkt volgens de richtlijnen van de AVG. Daarnaast wordt er gewerkt naar de richtlijnen en standaarden van de branchevereniging. Data van studiekiezers, studenten en andere doelgroepen is hierdoor in goede handen.

 

Leon <span>Geboers</span>

Leon Geboers

Client Consultant

Benieuwd wat wij voor uw onderwijsinstelling en vraagstuk kunnen betekenen?