Naamsbekendheidonderzoek Kalfire

Kalfire is een Nederlandse producent van hoogwaardige gashaarden en houthaarden. Kalfire is een familiebedrijf dat bijna 40 jaar geleden werd opgericht in het Limburgse Belfeld. De producten worden aangeboden via een groot dealernetwerk in diverse Europese landen. Kalfire heeft Markteffect gevraagd door middel van een 0-meting inzicht te geven in haar huidige naamsbekendheid ten opzichte van haar concurrenten. Tevens heeft Markteffect de customer journey van haardzoekers in kaart gebracht.

Naamsbekendheidonderzoek Kalfire

Bij dit onderzoek zijn er onder andere vragen gesteld over de naamsbekendheid van Kalfire, de inhoudelijk bekendheid, het imago, de overwegings- en voorkeursintentie onder potentiële haardkopers en de customer journey die zij doorlopen.

"Het onderzoek uitgevoerd door Markteffect geeft ons meer inzichten in het consumentengedrag in onze branche, en stelt ons in staat om beter aan te sluiten bij relevante kanalen waarop onze koper zich oriënteert. Kortom, een waardevol onderzoek dat onze marketingstrategie meer sturing biedt.”
Denis Salamadin, Marketing manager

De onderzoeksresultaten hebben de huidige marktpositie van Kalfire en de customer journey van haardkopers in kaart gebracht. Markteffect heeft Kalfire inzicht geboden in de gewenste informatievoorziening en ondersteuning in het oriëntatieproces van potentiële haardkopers. Kalfire heeft nu een beter inzicht in hoe zij het beste kan communiceren naar haar doelgroepen, hoe deze bereikt kunnen worden en welke tools ingezet kunnen worden om de marktpositie van Kalfire nog verder te versterken.

Bekijk ook

Om een goed beeld te geven hoe marktonderzoek in de praktijk werkt en wat het u onderaan de streep oplevert, hebben wij enkele mooie cases voor u uitgewerkt. Het kan natuurlijk voorkomen dat u sommige vraagstukken herkent, omdat u deze bijvoorbeeld binnen uw eigen organisatie ook bent tegengekomen.

Terug naar het overzicht

Inzicht in de doelgroep via het Online Community Onderzoek voor RAAK Gazeuse

Concepttest voor Haribo F!ZZ

Merkoverweging van Birra Moretti verdubbeld door sponsoring in podcast

Ieder eetmoment bijzonder dankzij de sterke positionering van Oil & Vinegar

<p>Michael <span>Petit</span></p>

Michael Petit

Manager Marketing & Client Consultant