Onderzoeksbureau Markteffect bij 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland!

5 maart 2020

Markteffect staat in de Top 250 Groeibedrijven van Nederland. Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en nlgroeit stelden deze lijst van snelgroeiende bedrijven samen. Deze prijs is voor Markteffect een nieuwe bekroning voor de exponentiële groei in omvang én kwaliteit van de afgelopen jaren.

De Top 250 Groeibedrijven bestaat uit Nederlandse bedrijven die de meeste groei hebben laten zien in de periode van 2015 tot en met 2019. Deze bedrijven hadden een jaarlijkse groei van minstens twintig procent in omzet en/of werknemers, minimaal tien werknemers en een omzet van minstens vijf miljoen euro. In deze lijst staan stuk voor stuk bedrijven die de Nederlandse economie ieder jaar weer een boost geven.

Deze groei is te danken aan onze collega’s


Volgens oprichter en directeur Hesam Fahimi heeft Markteffect deze prijs te danken aan haar werknemers: ‘’De passie, toewijding en betrokkenheid die zij iedere dag weer laten zien, is geweldig om te zien. Zij zijn bereid om uit zichzelf dat stapje extra te zetten en klantverwachtingen te overtreffen. Zij zijn de reden waarom klanten zo trouw zijn aan Markteffect en ik ben daar echt enorm trots op.’’

Combinatie van autonome groei en overnames


Markteffect realiseert al jaren een autonome groei van gemiddeld zo’n 20% per jaar. Inmiddels werken er meer dan 50 mensen op het kantoor in Eindhoven, een verdubbeling van het aantal werknemers uit 2015. Hiervoor kreeg Markteffect eerder al zes FD Gazellen Awards van het Financiele Dagblad.

De groei van Markteffect kwam in een sneltreinvaart na de overname van het Amsterdamse onderzoeksbureau DirectResearch in maart 2019. Dit betekende een flinke aanvulling op werknemers en omzet, maar ook op kwaliteit. Doordat beide bureaus autonoom van elkaar blijven opereren, kunnen zij beide vanuit hun eigen DNA blijven werken. Vorige maand werd bekend dat Markteffect het Eindhovense bedrijf Dynamic Concepts Consultancy over heeft genomen, waardoor de expertise in de Leisure markt een boost kreeg.

Nog niet klaar met groeien


Ook Edgar de Beule, compagnon van Hesam Fahimi, is ontzettend trots. ‘’De notering in deze lijst is voor ons een prestigieuze prijs en een geweldig compliment voor waar we mee bezig zijn. Ambitieus als we zijn, kijken we alvast vooruit naar de komende drie tot vijf jaar. De autonome groei van Markteffect en overnames hebben ons fundament fors verstevigd. Onze ambitie is de komende 24-36 maanden nog tenminste 50-70% te realiseren, vooral vanuit onze autonome operatie.’’

Takeaway.com was de grote winnaar en mocht de Gouden Groeier Award in ontvangst nemen. Zij mogen zich de snelst groeiende onderneming van Nederland noemen.

Naar het overzicht

Bekijk ook

Wilt u meer weten? Hier vindt u nog enkele relevante nieuwsartikelen. Zo mist u niks meer van wat speelt in uw branche.

Terug naar het overzicht

Demian van Gils - ‘Het mooiste zijn de vele kleine overwinningen'

Ik houd ervan om voorop te lopen: Interview met Josh Veldhuizen, JOSH V

Supermark(t)eting: je wordt beïnvloed waar je bij staat

Thinking fast & slow: Haribo vs. Kees Smit Tuinmeubelen