Valess doet proef met thuisbezorging vegetarische maaltijden

Vleesvervangerproducent Valess opent t/m 2 april 2023 een ‘pop-up kitchen’ in Amsterdam: een restaurantkeuken waar maaltijden worden bereid die alleen beschikbaar zijn voor bestelling. Klanten kunnen de vega-gerechten exclusief via Uber Eats bestellen.

Vleesvervangerproducent Valess opent een ‘pop-up kitchen’ in Amsterdam: een restaurantkeuken waar maaltijden worden bereid die alleen beschikbaar zijn voor bestelling. Klanten kunnen de vegetarische Valess gerechten exclusief via Uber Eats bestellen. Het bedrijf ziet dat steeds meer mensen vegetarisch eten en met de opening van de pop-up kitchen wil Valess ook mensen bedienen die liever bereide maaltijden bestellen dan zelf koken. De pop-up kitchen is een pilot en is geopend t/m 2 april 2023.

Het menu van de Valess pop-up kitchen bestaat uit zes gerechten uit verschillende wereldkeukens. Op het menu staat bijvoorbeeld ‘the Dutch Master’, bestaande uit aardappelpuree, rode kool en de Gouda Schnitzel van Valess. Daarnaast is er ook keus uit de ‘The Purplelicious burger’ – een gerecht met de Valess Crispy Chicken Style Burger – of een snack bucket met Valess Crispy Sticks, Crunchy Tenders en Crispy Bites. 

Valess maakt sinds 2005 vegetarische producten zo toegankelijk mogelijk. Nederlanders eten steeds vaker vegetarisch en het bedrijf ziet dat de vraag naar vleesvervangende producten blijft toenemen. Tegelijkertijd blijkt uit de ‘Vleesvervangers monitor*, een onderzoek van Markteffect, dat 44% van de Nederlanders nog dagelijks vlees eet. Uit onderzoek van het FoodService Instituut* blijkt daarnaast dat steeds meer Nederlanders hun avondmaaltijd buiten de deur eten of bestellen. Met deze pilot wil Valess ook mensen die maaltijden bestellen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vegetarische gerechten. De Valess pop-up kitchen blijft een maand open. 

Lees het hele artikel dat op 7 maart is geplaatst op de website van Marketingtribune.

Naar het overzicht

Bekijk ook

Wilt u meer weten? Hier vindt u nog enkele relevante nieuwsartikelen. Zo mist u niks meer van wat speelt in uw branche.

Terug naar het overzicht

Stijgende bekendheid en gebruik van flitsbezorgdiensten in Nederland

Ruim een kwart van de Nederlanders voelt zich slecht na een ongezonde snack

Recessie laat Nederlander alleen het hoognodige kopen in supermarkt

Aanbiedingen en kortingscodes van invloed op gebruik flitsbezorging

<p>Patrick <span>Evers</span></p>

Patrick Evers

Client Consultant