Krijn Vugts over zijn nominatie bij de Data & Insights Awards: ‘’De jeugd heeft de toekomst."

Krijn Vugts, 29 jaar en genomineerd voor Young Talent 2023 bij de Data & Insight Awards. Zijn liefde voor onderzoek en zijn toewijding om jonge professionals in het vakgebied te inspireren, hebben hem gebracht tot waar hij nu is.

Opgegroeid in het pittoreske Son en Breugel, heeft Krijn zijn liefde voor voetbal op jonge leeftijd ontdekt. Als jongst spelende lid van voetbalvereniging SBC, vergezelde hij regelmatig zijn oudere broer tijdens zijn voetbalavonturen. Krijn heeft altijd een actieve rol gespeeld en trouw gebleven aan zijn club, waar hij nog steeds van het voetbal geniet. Hij vond z’n weg gedurende de jaren steeds meer, maar het onderzoeksvak kwam pas later om de hoek kijken.

Van studie naar Markteffect

Tijdens de master psychologie aan de universiteit, begon de interesse en passie voor het vakgebied onderzoek te groeien bij Krijn. Tijdens het schrijven van zijn scriptie over de rol van microtransacties in games vond hij zijn draai. ‘’Het schrijven van m’n scriptieonderzoek bood mij de mogelijkheid om mijn eigen ideeën te ontwikkelen en m’n ei kwijt te kunnen. Ik merkte dat de materie meer mijn interesse had. Het was tijdens deze periode dat ik mijn weg vond naar Markteffect, waar ik als stagiair begon en al snel de zekerheid kreeg dat ik na mijn stageperiode mocht starten als werknemer’’, aldus Krijn.

Liefde voor het onderzoeksvak

Krijns liefde voor onderzoek komt voort uit zijn kritische houding en nieuwsgierigheid in het vakgebied. Krijn: ‘’Ik heb van nature een kritische houding. Het is belangrijk om een verdiepende vertaalslag te maken als de resultaten nog niet de juiste snaar raken. Ik wil dieper graven en zien hoe de vork in de steel steekt. Die nieuwsgierigheid heb je nodig in dit vakgebied. Onderzoek is namelijk meer dan alleen het uitdraaien van data.’’ En dat laat hij ook zien in zijn huidige samenwerking met opdrachtgevers. Opdrachtgevers zoals X2O Badkamers, Eredivisie CV en PSV, kloppen sneller bij Krijn aan, wat zorgt voor succesvolle projecten aan beide kanten. ‘’Ik werk het beste als ik een goede band heb met een opdrachtgever, een team kan vormen en het beste ervan kan maken’’, vertelt Krijn.

Actieve bijdragen aan de toekomst van het vak

Naast zijn werk bij Markteffect is Krijn ook actief als bestuurslid van SMART Onderzoek, de jongerentak van het Data & Insights Network. Hij zet zich in om het vakgebied interessant en inspirerend te houden voor jonge insight professionals en biedt een netwerk en kansen voor deze doelgroep. Zo worden er evenementen georganiseerd waar jonge onderzoekers kunnen spreken en om studenten enthousiast te maken voor het vak. Krijn: ‘’Ik geloof erin dat jongeren een waardevolle rol kunnen spelen in een vakgebied dat soms conservatief kan zijn en gebonden is aan vaste denkregels. Hoe ouder men wordt, hoe minder creativiteit er gebruikt wordt. Jongeren kunnen hierin een significante rol spelen. De jeugd heeft de toekomst.’’

Nominatie Young Talent 2023

Het betekent veel voor Krijn om bij de top drie te zitten. ‘’Allereerst is het gewoon ontzettend leuk en een mooie waardering voor het werk dat ik doe. Het is een erkenning voor mijn inzet en laat me zien dat ik op de goede weg ben. Het is motiverend om te zien dat mijn inspanningen worden opgemerkt en gewaardeerd. Bovendien biedt het een podium om jong professionals te inspireren en hen enthousiast te maken voor het vakgebied. Het feit dat ik bij de top drie zit, fungeert als haakje om anderen aan te moedigen en te laten zien wat er mogelijk is’’, vertelt Krijn.

Toekomst

Met de nominatie op zak en de uitreiking op komst, blijft Krijn zeker niet stilzitten en wilt zich blijven ontwikkelen en nieuwe manieren zoeken om het werk verleidelijker te maken. Zichzelf blijven uitdagen is de hoofdmodus hierin. Krijn: ‘’Binnen Markteffect en het vakgebied als geheel zou ik graag willen blijven groeien en mijzelf blijven ontwikkelen. Gezien de snelle groei van de organisatie, zie ik veel kansen om een belangrijke rol te spelen in innovatie. Vanaf augustus ga ik mijzelf ook bezighouden met kwaliteit en innovatie en mijn eigen innovatietrajecten binnen Markteffect die aansluiten op onze visie, zodat we ons blijven onderscheiden als een bureau dat geen uitdaging uit de weg gaat. Het is belangrijk om methoden en producten te ontwikkelen die deze visie ondersteunen, zodat we dit kunnen aanbieden aan onze klanten. Dit is waar wij voor staan en waar ik graag aan bijdraag.’’

 

Een belangrijke drijfveer voor Krijn is zijn sportieve instelling en zijn fanatisme om te blijven ontwikkelen. Met een achtergrond in de sportwereld en een winnaarsmentaliteit streeft hij ernaar om voortdurend hogerop te komen en niet stil te staan voor zijn dertigste. Zijn ambitie heeft hem gebracht waar hij nu is: van een team van 10 onderzoekers naar een team van 50, waarbij hij vorig jaar juni een seniorrol heeft verworven. Het streven naar groei en doorzettingsvermogen kenmerken Krijn als een professional.

De tip voor andere jong professionals..

‘‘Aan jonge professionals die net starten in de branche wil ik meegeven: laat graag zien wat je doet en deel je werk met anderen. Misschien hebben zij er iets aan en kunnen ze jou weer inspireren je werk nóg beter te maken. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om alle kansen te grijpen die je krijgt, maar moet je ook vooral niet bang te zijn om een keer onderuit te gaan. Als je geen fouten durft te maken, mis je de kans om ervan te leren.’’
-      Krijn Vugts, Senior Research Consultant Markteffect


Op 29 juni 2023 is de uitreiking van de Data & Insight Awards. We wensen Krijn veel succes!

Naar het overzicht

Bekijk ook

Wilt u meer weten? Hier vindt u nog enkele relevante nieuwsartikelen. Zo mist u niks meer van wat speelt in uw branche.

Terug naar het overzicht

Demian van Gils - ‘Het mooiste zijn de vele kleine overwinningen'

Ik houd ervan om voorop te lopen: Interview met Josh Veldhuizen, JOSH V

Supermark(t)eting: je wordt beïnvloed waar je bij staat

Thinking fast & slow: Haribo vs. Kees Smit Tuinmeubelen

<p>Krijn <span>Vugts</span></p>

Krijn Vugts

Research Consultant