Platform Content en marktonderzoeksbureau Markteffect starten samenwerking

4 december 2019

Platform Content en Markteffect gaan samenwerken op het gebied van marktonderzoek. Zo kan Platform Content het vakgebied en eigen leden voorzien van nieuwe inzichten, relevante feiten, cijfers, trends en ontwikkelingen.

De ambities van zowel Platform Content als Markteffect maken dit een logische stap. Het vak contentmarketing is, net als marktonderzoek, volop in ontwikkeling. Dat geldt bijvoorbeeld voor de inzet van nieuwe technologie en de inzet van distributiekanalen, maar eveneens voor organisatieontwikkeling, creatieve concepten en strategische integratie. Zoals tijdens de Award-avond van de Grand Prix Contentmarketing op 26 november werd geconstateerd, bereikt het vakgebied een eerste volwassenheid, maar blijft vernieuwing essentieel.

Marktonderzoek, een vakgebied wat zelf onder invloed van technologie ook volop ontwikkelt, levert een steeds grotere bijdrage aan de ontwikkeling en optimalisatie van contentmarketingprojecten. Het verkrijgen van inzichten door middel van onderzoek bestrijkt ene breed spectrum, van performance analytics van campagnes tot het in kaart brengen van de bijdrage aan imago en de thought leadership positie van de organisatie.

Platform Content heeft in Markteffect een ervaren partner gevonden op het gebied van marktonderzoek. In overleg met haar leden bepaalt Platform Content welke trends en ontwikkelingen nader onderzoek behoeven. Markteffect zal in 2020 vier praktijkonderzoeken uitvoeren om inzicht te krijgen in deze topics. Ook organiseert Platform Content meerdere bijeenkomsten in 2020, waarbij de informatie uit onderzoeken zal worden gedeeld met de leden van Platform Content en met het vakgebied.

Over Platform Content


Platform Content brengt contentmarketingbureaus, contentgedreven merken en contentpartners samen om samen het vak contentmarketing gezamenlijk verder te ontwikkelen door educatie, inspiratie, kennisuitwisseling en ontwikkeling van talent.

Over Markteffect


Markteffect is een toonaangevend en internationaal marktonderzoeksbureau en is gevestigd in Eindhoven. De afgelopen jaren heeft Markteffect zich ontwikkeld tot één van de grootste onderzoeksbureaus van Nederland en heeft onlangs haar zesde FD Gazellen Awards in ontvangst mogen nemen. Markteffect staat bekend als een full-service onderzoeksbureau en is daarom in staat diverse type onderzoeken uit te voeren voor haar opdrachtgevers.

Naar het overzicht

Bekijk ook

Wilt u meer weten? Hier vindt u nog enkele relevante nieuwsartikelen. Zo mist u niks meer van wat speelt in uw branche.

Terug naar het overzicht

Copywriting? Dat kan toch iedereen?

Twee collega’s in de race voor dé vakprijs van 2024

De maatschappelijke magie zit 'm in kleine dingen

Van live naar beleven: de transformatie van sport in media