Naamsbekendheidmeting: Dudok Den Haag 

Dudok is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de hospitality-, evenementen- en horecabranche. Naast het iconische pand aan de Meent in Rotterdam zijn er inmiddels drie andere locaties geopend in al even bijzondere panden: Dudok Den Haag, Dudok Arnhem en het jongste Rotterdamse zusje In Het Park, aan de voet van de Euromast. Ieder met hun eigen karakter, maar toch herkenbaar: hoge en lichte ruimtes, vaak met industriële elementen, maar vooral ontworpen met respect voor het oorspronkelijke pand.

Dudok locatie Den Haag is van oudsher een levendig politiek centrum. Zo werden er politieke uitzendingen georganiseerd en is er veel aanloop van politica die komen lunchen of er afspraken hebben. De locatie kende na het ‘herstarten’ van de horeca na corona en een verbouwing van het Binnenhof (waar ze tegenover zitten) een aantal uitdagingen. Binnen het bedrijf bestaat behoefte aan inzichten die kunnen helpen om de juiste strategische en operationele koers voor de komende jaren te bepalen. Waar liggen kansen qua doelgroepen? Welke behoeften spelen er? Hoe is de huidige (inhoudelijke) tevredenheid?

Markteffect voerde de afgelopen periode een 0-meting uit onder 400 respondenten uit Den Haag waarin werd gevraagd naar o.a. bekendheid, overweging en voorkeur. De resultaten zijn voor Dudok Den Haag zeer waardevol als startpunt voor toekomstige marketing en communicatie acties. Ook ligt er inmiddels een voorstel om het onderzoek flexibel op te schalen zodat ook de andere vestigingen van Dudok een vergelijkbaar onderzoek kunnen inzetten.

Bekijk ook

Om een goed beeld te geven hoe marktonderzoek in de praktijk werkt en wat het u onderaan de streep oplevert, hebben wij enkele mooie cases voor u uitgewerkt. Het kan natuurlijk voorkomen dat u sommige vraagstukken herkent, omdat u deze bijvoorbeeld binnen uw eigen organisatie ook bent tegengekomen.

Terug naar het overzicht

Medewerkerstevredenheidsonderzoek: Voigt Travel

Conceptonderzoek: ZODIAC de musical

Publieksonderzoek: Brabant-C

<p>Hans <span>de Jong</span></p>

Hans de Jong

Client Consultant