Meeste vakantiegangers gaan komende zomer liefst met eigen auto of camper op pad

14 mei 2020

BOVAG liet Markteffect onderzoeken hoe de Nederlanders, rekening houdend met de coronapandemie, komende zomer op vakantie willen gaan. 
Markteffect heeft dit gevraagd aan 1.076 consumenten. Hieruit blijkt dat 45 procent van de Nederlanders er deze zomer de voorkeur aan geeft om met de eigen auto of camper op vakantie te gaan.

Uiteenlopende meningen 


Ondanks de coronapandemie geeft 34 procent de voorkeur aan een vliegreis. Verder denkt 13 procent aan een andere invulling van de zomervakantie, zoals dagjes uit. En 8 procent blijft het liefst thuis. Van de mensen die gaan kamperen geeft 28 procent als reden dat bij deze vorm van vakantie de kans het grootst is dat deze wél door kan gaan. Eenzelfde percentage geeft aan vanwege de coronacrisis minder ver weg te willen. Ook acht 27 procent van de respondenten dat het besmettingsgevaar het kleinst is in een eigen accommodatie op een camping en tijdens een autoreis.

Meeste Nederlandse campings zijn al open maar....


In Nederland zijn de meeste campings open, maar alleen voor gasten die over eigen sanitair beschikken. Waarschijnlijk mogen de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op de campings pas op 1 juli open. In de tussentijd is de vraag naar accessoires, zoals draagbare toiletten en buitendouches, bij de 300 BOVAG-caravan- en -camperbedrijven momenteel ongekend hoog, blijkt uit navraag bij de leden.

Buitenland twijfelachtig


Het is momenteel nog volstrekt onduidelijk of we in de zomervakantie ook naar campings in andere Europese landen kunnen gaan. In elk land gelden andere regels en beperkingen. Bovendien ziet het ernaar uit dat veel van de coronamaatregelen ook in de zomer nog zullen gelden. Dat zal voornamelijk het geval zijn in de zwaar getroffen landen rond de Middellandse Zee, zoals Italië en Spanje.

Dit artikel werd geplaatst op 13 mei op de website van Kampeerzaken.nl. 

Naar het overzicht

Bekijk ook

Wilt u meer weten? Hier vindt u nog enkele relevante nieuwsartikelen. Zo mist u niks meer van wat speelt in uw branche.

Terug naar het overzicht

3,3 miljoen Nederlanders bezochten een muziekfestival!

Eerste resultaten onderzoek toekomst Groene Wellen bekend

Klanttevredenheid meten in het leisure domein

Nederlanders minder vaak op vakantie door hoge inflatie