Dumoulin blijft meest aansprekende wielrenner

25 september 2019

Ondanks dat hij dit wielerjaar door blessureleed werd geteisterd blijft Tom Dumoulin voor Nederlandse wielervolgers de meest aansprekende wielrenner. Dat blijkt uit onderzoek door Markteffect in samenwerking met Sponsorreport.

48% van de wielrenvolgers vindt Tom Dumoulin de meest aansprekende wielrenner. Matthieu van der Poel (22%) en Bauke Mollema (9%) staan op plaats 2 en 3.

Wanneer we naar het meest positieve imago en naar de beste wielerploeg vragen steekt Team Jumbo-Visma in beide gevallen met kop en schouders boven Team Sunweb uit. 90% van de ondervraagde wielerliefhebbers vindt dat Team Jumbo-Visma het meest positieve imago heeft, 1% meer vindt dat ze ook de beste wielerploeg van de twee zijn.

Het is dan ook niet vreemd dat de meeste wielervolgers de overstap van Tom Dumoulin naar Team Jumbo-Visma een goede overstap vinden. Daarmee komt de meest aansprekende wielrenner in de ploeg met het meest positieve imago. Driekwart denkt dat Dumoulin bij Team Jumbo-Visma meer kans maakt om nog een keer een grote ronde te winnen. 16% vindt het een goede overstap, maar twijfelt of hij nog een keer een grote ronde wint. Slechts 3% vindt het een slechte overstap.

Sponsorreport Brandtracker


Samen met marktonderzoeksbureau Markteffect onderzoekt Sponsorreport op regelmatige basis ontwikkelingen op het gebied van sponsoring voor merken en sporten onder consumenten.

Dit artikel werd geplaatst op 25 september 2019 geplaatst op de website van Sponsorreport

Naar het overzicht

Bekijk ook

Wilt u meer weten? Hier vindt u nog enkele relevante nieuwsartikelen. Zo mist u niks meer van wat speelt in uw branche.

Terug naar het overzicht

Sponsors Eredivisie zeer positief over partnership

Wie is de hardloper? RunningNL en Markteffect geven antwoord

Sport als stimulans voor het sociaal domein: verbindend, inclusiever en duurzamer

De Sportpeiling: hoe populair was het WK vrouwenvoetbal in Nederland?