Werknemerstevredenheid-onderzoek specialist

Een werknemerstevredenheidsonderzoek is een methode om te meten hoe tevreden uw medewerkers zijn met hun werk, hun collega's, het management en de organisatie als geheel. Het onderzoek geeft waardevolle inzichten in de motivatie, betrokkenheid en loyaliteit van uw medewerkers waar u direct mee aan de slag kunt.

Hoe voer je een werknemerstevredenheidsonderzoek uit?

Er zijn verschillende manieren om een werknemerstevredenheidsonderzoek uit te voeren. De meest gebruikelijke methode is een online vragenlijst. De vragenlijst kan worden ingevuld door de medewerkers zelf uit te nodigen, of door een onafhankelijk onderzoeksbureau, zoals Markteffect.

Het is belangrijk om de vragenlijst zorgvuldig op te stellen en af te stemmen op de specifieke doelstellingen van het onderzoek. De vragen moeten relevant, duidelijk en beantwoordbaar zijn. Daarnaast is het van belang dat uw werknemers naar eerlijkheid de vragenlijsten invullen. Zorg er altijd voor dat de antwoorden anoniem kunnen worden ingevuld. 

Waarom is een werknemerstevredenheidsonderzoek belangrijk?

Het is van belang dat uw medewerkers tevreden zijn en met plezier aan de slag gaan voor projecten. Tevreden medewerkers zijn:

  • Productiever: Ze behalen betere resultaten en dragen bij aan de groei van de organisatie.
  • Gemotiveerder: Ze zijn meer betrokken bij hun werk en zetten zich met meer plezier in.
  • Loyaler: Ze blijven langer bij de organisatie en promoten je bedrijf aan anderen.

Werknemerstevredenheidsonderzoek helpt om:

  • Knelpunten in de organisatie te identificeren: Zo kunt u gerichte acties ondernemen om de werkomgeving te verbeteren
  • De betrokkenheid van uw medewerkers te verhogen: Dit leidt tot een betere werksfeer en betere prestaties.
  • Het verloop van personeel te verminderen: Tevreden medewerkers blijven langer bij de organisatie, wat kosten bespaart.
  • Een concurrentievoordeel te behalen: Organisaties met tevreden medewerkers zijn succesvoller dan organisaties met ontevreden medewerkers.

Hoe maakt specialist in marktonderzoek Markteffect het onderzoek uniek?

Markteffect is een specialist in werknemersonderzoeken met meer dan 10 jaar ervaring. Zo hebben we al meerdere organisaties geholpen met zowel op maat gemaakte onderzoeken, als gestandaardiseerde kostenbesparende onderzoeken. Daarnaast zijn we als onafhankelijk marktonderzoeksbureau altijd in staat om betrouwbare antwoorden op te halen, doordat we anonimiteit bij de respondenten kunnen garanderen.

We bieden daarnaast, wanneer dat gewenst is, op maat gemaakte rapportages waar u direct mee aan de slag kan. De resultaten worden geanalyseerd door een team van ervaren onderzoekers: Onze onderzoekers zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van werknemersonderzoeken en hebben ruime ervaring met diverse branches.

Zelf aan de slag met het werknemersonderzoek, of liever het onderzoek uitbesteden? Neem gerust contact op, we denken graag met u mee.

Sten <span>Habraken</span>

Sten Habraken

Client Consultant