Nederland viert weer Koningsdag na twee jaar Woningsdag

Het is weer voor het eerst sinds twee jaar dat Koningsdag in grote getalen gevierd kan worden. De afgelopen twee jaar is Koningsdag in de vorm van ‘Woningsdag’ gevierd vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Bijna één op de drie Nederlanders heeft dit jaar dan ook extra veel zin om Koningsdag weer echt te vieren.

Bijna de helft van Nederland (48%) is van plan om morgen de verjaardag van Koning Willem-Alexander te vieren gaan. De meeste mensen die Koningsdag gaan vieren, zijn van plan een vrijmarkt te gaan bezoeken (52%) en één op de drie Nederlanders (35%) hangt de Nederlandse vlag uit voor de verjaardag van onze Koning.

De Koning zal zijn verjaardag dit jaar in Maastricht vieren waar een groots feest georganiseerd wordt met optredens van verschillende artiesten. De helft van de Nederlanders (50%) is op hoogte van het feit dat de koninklijke familie morgen op bezoek gaat naar Maastricht. Echter is slechts 4% van degene die Koningsdag gaan vieren ook daadwerkelijk van plan om naar Maastricht af te reizen voor het feest. Een groter deel zal Koningsdag via de televisie volgen (37%). Daarnaast zullen met name de Nederlandse vrouwen (44%) verschillende Koningsdag gerelateerde producten als Oranje tompoezen eten ter ere van de verjaardag van onze Koning.

Onderzoeksverantwoording

Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Markteffect in april 2022 onder een representatieve steekproef van 985 Nederlandse respondenten.

Naar het overzicht

Bekijk ook

Wilt u meer weten? Hier vindt u nog enkele relevante nieuwsartikelen. Zo mist u niks meer van wat speelt in uw branche.

Terug naar het overzicht

Minderen we nog steeds in vleesconsumptie en wat motiveert ons?

Podcast razend populair onder tieners en studenten, aantal luisteraars stabiel

Weer meer podcastluisteraars in Nederland (7 miljoen), ook live events steeds populairder

Humor in marketing: Wanneer ben je spot on en wanneer sla je de plank mis?