Het juiste type onderzoek
nog niet gevonden?

Markteffect biedt een breed scala aan onderzoeken aan. Deze onderzoeken zijn vaak niet onder één naam weer te geven. Denk hierbij aan het uitvoeren van onderzoek naar eventuele kansen in de markt (nieuwe producten of diensten), het testen van ideeën of een optimale positionering van uw organisatie, product of dienst. Met een specifiek onderzoek, voor u op maat gemaakt, bent u in staat om in te spelen op de wensen en behoeften van uw doelgroep.

Heeft u het type onderzoek waar u naar op zoek bent nog niet gevonden? Neem dan gerust contact met ons op. Met behulp van onze jarenlange ervaring kunnen we voor ieder vraagstuk een onderzoek ontwikkelen. We denken graag met u mee!

Hoe kies ik een marktonderzoeksbureau? 

“Het selecteren van een marktonderzoeksbureau is een uitgebreid proces. We helpen u een keuze te maken met onze checklist en tips voor de juiste voorbereiding en het verkrijgen van de beste resultaten. Download de checklist hier.”

Meer over onderzoek

Methoden

Afhankelijk van uw doelgroep bepalen we samen de methode van onderzoek. Het onderzoek kan zowel met kwalitatief als kwantitatief onderzoek worden uitgevoerd. Kwalitatief onderzoek geeft inzicht in de achterliggende beweegredenen en motieven en is uitermate geschikt om producten en ideeën kwalitatief te toetsen in de ontwikkelfase of probleemanalyse. Kwantitatief onderzoek is vooral geschikt als representatieve onderbouwing. Op zoek naar al onze onderzoeksmethoden?

Alle onderzoeksmethoden

Voor wie?

We voeren onderzoek uit om antwoord te geven op de meest uiteenlopende vragen. We ontwikkelen dit onderzoek samen met u op maat. Markteffect voert onderzoek uit in allerlei branches, zowel onder consumenten als onder zakelijke respondenten. Ook zijn wij onder andere gespecialiseerd in onderzoek in het onderwijs, FMCG, Leisure en sportmarketing.

Alle branches

Hier vindt u enkele relevante pagina's:

Onderzoeksmethoden

Benieuwd welke methoden er zijn om uw onderzoeksvraag te beantwoorden? Dan zit u hier goed.  Bekijk hier het overzicht van al onze onderzoeksmethoden.

Meer info

Typen onderzoek

Bent u op zoek naar strategische inzichten op basis van marktonderzoek? Of wilt u ondervinden hoe onderzoek bijdraagt aan het (nog) succesvoller maken van uw merk of orga…

Meer info

Nieuws

Bekijk hier al onze nieuwsberichten. We plaatsen hier regelmatig onze nieuwtjes, rapportages, onderzoeken en mededelingen. Houd deze pagina in de gaten om up-to-date te …

Meer info

Contact

Onderzoeksbureau Markteffect heeft haar hoofdkantoor in Eindhoven. Als onderdeel van The Relevance Group zijn we actief in landen over de gehele wereld en hebben we dan o…

Meer info

Alle branches

Markteffect is expert in meer dan 7 branches. Wat uw onderzoeksvraag ook is, wij kunnen u erbij helpen. Met onze ruime ervaring in verschillende werkvelden kunnen we gepa…

Meer info

Over Markteffect

Markteffect is een marktonderzoeksbureau in Eindhoven, maar we zijn ook zoveel meer. Bekijk hier wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we voor staan.

Meer info

Vergelijkbare cases

Om een goed beeld te geven hoe marktonderzoek in de praktijk werkt en wat het u onderaan de streep oplevert, hebben wij enkele mooie cases voor ut uitgewerkt. Het kan natuurlijk voorkomen dat u sommige vraagtsukken herkent, omdat u deze bijvoorbeeld binnen uw eigen organisatie ook bent tegengekomen. 

KNGF:
Impact van de assistentiehonden

Naamsbekendheid- en doelgroeponderzoek:
Boels Rental

Afmeldersonderzoek: MBO, HBO & WO instellingen

<p>Hans <span>de Jong</span></p>

Hans de Jong

Client Consultant