Ruim helft organisaties heeft applicatiestrategie

Meer dan de helft (54%) van de organisaties heeft een applicatiestrategie. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 500 IT-beslissers en -beïnvloeders over ontwikkelen in low-code, uitgevoerd in opdracht van SAP- en OutSystems-dienstverlener en kennispartner myBrand Conclusion. Het overzichtelijk en beheersbaar houden van het applicatielandschap levert voor de meerderheid (56%) van de organisaties dan ook geen problemen op. Voor negen procent van de organisaties is dit wél een uitdaging.

Aanjager nieuwe softwareoplossing

Wanneer er behoefte is aan nieuwe software, is de IT-afdeling bij de meeste organisaties de grootste aanjager (60%), gevolgd door de business (30%). Bij slechts een klein deel van de organisaties (10%) wordt een softwareoplossing geïnitieerd door c-level. Bij het selecteren van nieuwe applicaties kiest de meerderheid (53%) van de organisaties bij voorkeur oplossingen van de leverancier van het ERP-systeem. Indien er een nieuwe applicatie wordt ontwikkeld, dan is het volgens bijna driekwart (72%) van de IT-beslissers en -beïnvloeders cruciaal dat de applicatieontwikkelaar de taal van de business begrijpt.

Gebruik low-code vermindert onderhoud IT-landschap

Als IT-beslissers en -beïnvloeders mogen kiezen uit een lijst met potentiële frustraties omtrent het IT-landschap, dan wordt als vaakst genoemd dat het IT-landschap complex (18%), onderhoudsintensief (14%) en te duur (14%) is. De frustratie over de intensiviteit van onderhoud is een stuk lager (7%) onder organisaties die gebruikmaken van een low-codeplatform.

Over het onderzoek

Dit onderzoek is uitgevoerd door Markteffect in opdracht van myBrand Conclusion. Aan het onderzoek deden 504 IT-beslissers en IT-beïnvloeders mee die werkzaam zijn in een organisatie met minimaal honderd medewerkers. Het functieniveau van de respondenten was zowel uitvoerend (21%), als middenmanagement (55%) als hoger management (24%).

Naar het overzicht

Bekijk ook

Wilt u meer weten? Hier vindt u nog enkele relevante nieuwsartikelen. Zo mist u niks meer van wat speelt in uw branche.

Terug naar het overzicht

Werkvloer vindt dat meldingen sneller opgelost kunnen worden

Slechts kleine meerderheid organisaties kan snel reageren op veranderende markt

Een derde organisaties ziet ERP-systeem als belemmering voor klanttevredenheid

Organisaties missen waarde uit data door onbegrip business en IT

<p>Davy <span>Zwegers</span></p>

Davy Zwegers

Client Consultant