Een derde van de grote organisaties vindt on-premise ouderwets

Een derde (34%) van de IT-beslissers binnen grote organisaties vindt een IT-omgeving die niet (volledig) in de cloud draait niet van deze tijd.

Wanneer een IT-omgeving niet (volledig) in de cloud staat, baart dat IT-beslissers zorgen. Zo zijn bijna drie op de tien (28%) verontrust over hoe de organisatie relevant blijft met een IT-omgeving die niet (volledig) in de cloud draait. Ook flexibiliteit en wendbaarheid zijn een punt van zorg. Eveneens 28 procent maakt zich hier druk over wanneer de IT-omgeving niet (volledig) in de cloud staat.

Is de cloud een hype?

Toch is niet iedereen lovend over de cloud. Een vijfde (19%) van de IT-beslissers vindt de cloud een hype. Volgens hen is de meerwaarde ten opzichte van on-premise nihil. Ruim een kwart (27%) heeft het gevoel dat zijn of haar organisatie alleen (deels) naar de cloud is gegaan, omdat organisaties om hen heen dit ook doen. Volgens de IT-beslissers hebben de meeste grote spelers uit hun industrie de overstap naar de cloud namelijk al gemaakt. Slechts 17 procent zegt geen één grote speler binnen de eigen industrie te kennen die naar de cloud is gegaan.

Over het onderzoek

Dit onderzoek is in opdracht van Conclusion MBS uitgevoerd door Markteffect onder 300 beïnvloeders en beslissers op het gebied van IT, binnen organisaties met minimaal 300 fte.

Naar het overzicht

Bekijk ook

Wilt u meer weten? Hier vindt u nog enkele relevante nieuwsartikelen. Zo mist u niks meer van wat speelt in uw branche.

Terug naar het overzicht

Twee derde van managend Nederland verkiest mens boven chatbot op klantenservice

Eén op de vijf medewerkers maakt het liefst een eind aan werkdag na voordoen IT-storing

Eén op de twintig grote organisaties wil nooit naar de cloud

Werkvloer vindt dat meldingen sneller opgelost kunnen worden

<p>Davy <span>Zwegers</span></p>

Davy Zwegers

Client Consultant Onderwijs