Werkvloer vindt dat meldingen sneller opgelost kunnen worden

Ruim een kwart (27%) van de IT’ers kijkt eerst naar deze gemaakte afspraken alvorens zij het prioriteit geven in hun werkzaamheden. Toch blijkt dat ook de melder van de storing een rol speelt in de prioritering.

Ruim één op de vijf (22%) prioriteert hulp bij storingen op basis van hun persoonlijke mening over de melder. Een kwart maakt sowieso eerst af waar ze mee bezig zijn voordat ze een IT-storing oplossen. Dat zijn vooral IT’ers in kleine organisaties (41%). 

Werkvloer vindt dat meldingen sneller opgelost kunnen worden

Uit het onderzoek blijkt tevens dat één op de vijf medewerkers op de werkvloer vindt dat de IT-afdeling te weinig prioriteit geeft aan het oplossen van IT-verstoringen. Sterker nog, bij IT-storingen gaan ze, indien mogelijk, eerst zelf een oplossing vinden (40%). Zo googelt een kwart liever naar een oplossing dan dat hij een melding maakt bij een IT-verantwoordelijke. Hierbij geldt: hoe groter de organisatie, hoe minder medewerkers eerst zelf googelen. Een nagenoeg even groot aandeel (23%) maakt wel direct melding bij een verantwoordelijke.

Over het onderzoek

Het onderzoek is afgenomen tussen 28 maart en 12 april 2023 via twee aparte online vragenlijsten; één bedoeld voor IT-(mede)beslissers en één voor medewerkers op afdelingen anders dan IT. In totaal namen 250 IT-medewerkers -en beslissers actief in organisaties met 25 t/m 500+ medewerkers deel, naast 1.010 Nederlanders (18 t/m 67 jaar) die werkzaam of werkwillend zijn in organisaties met 25 t/m 500+ medewerkers. Het onderzoek is uitgevoerd door Markteffect in opdracht van TOPdesk.

 

Naar het overzicht

Bekijk ook

Wilt u meer weten? Hier vindt u nog enkele relevante nieuwsartikelen. Zo mist u niks meer van wat speelt in uw branche.

Terug naar het overzicht

Misvattingen en kennisgebrek stagneren transitie duurzaam vervoer

Hoe staat het ervoor met de customer experience in Nederland in 2024?

Twee derde van managend Nederland verkiest mens boven chatbot op klantenservice

<p>Davy <span>Zwegers</span></p>

Davy Zwegers

Client Consultant Onderwijs